RADIO SAMI YAFFA

My very own radio show is out now! Listen here. (Sorry, only in Finnish)

Jakso 1: Jamaikan kaikkialle ulottuvat lonkerot

Rastafarismi ja reggaen syntymä, veteraanit ja uusi sukupolvi, dubin jättiläiset ja sound systemit, dancehall-bailut Kingstonin takapihalla! Kuumarytminen Karibian saari on lähettänyt vibraatioitaan pallon ympäri, Suomeenkin. Sami sukeltaa Jamaikan musaan silminnäkijän ja kokijan perspektiivillä.

Jakso 2: "Täällä soitetaan sekä kantria ja westerniä"

Mielikuva että hillbilly ja kantri olisivat valkoisten Amerikan siirtolaisten keksimiä musastaileja ei pidä paikkaansa. Kantri on monivärinen sekamelska kaikkea; irkkua, enkkua, Afrikkaa, alkuperäiskansaa. Sami tutkimusmatkailee tuttuun ja tuntemattoman ja kaivaa kultaa vuorilta, laaksoista ja urbaaneista sulatusuuneista.

Jakso 3: Äiti, mitä helvettiä on punk?

Tee mitä haluat, ole vapaa! Punk on asenne ja luova tila. Art, noise, post, vaihtoehto - diversiteettiä riittää ja pelikenttänä on koko maailma. Sami on asunut pääkallopaikoilla Lontoossa ja New Yorkissa, ollut mukana puhaltamassa uutta aaltoa Suomessa, ja vie meidät nyt kohtaamaan monipäisen hybridilohikäärmeen, jonka sisällä takoo iso inhimillinen sydän.

Jakso 4: Balkan party, party after party!!

Balkanilla osataan musiikissa bilettää, mutta tämän maanisen ja sielukkaan, maailmallekin levinneen tulizunamin ytimessä soivat värikkäät kulttuurilliset geenit ja kannanotot. Pataan heitetään ennakkoluulottomasti myös ska'ta, punkkia, räppiä rokkia, romanimusaa, swingiä. Sami vie meidät Balkanin kylille ja kujille musisoimaan ja juhliin majataloon.

Jakso 5: Flamenco, flamingo, onks se joku lintu?

Flamencon traditionaalinen huikea kitarismi ja syvä laulu elävät yhä Espanjassa, mutta muuntuvat ajan haasteissa kohti tulevaisuutta. Sami on sukeltanut Sevillassa flamencon perinteeseen, inspiroitunut modernismista, löytänyt myös vakavuuden varjoista nousevan hauskuuden ja johdattaa meidät flamencon suureen sydämeen. Ja löytyypä Andaluciasta myös lonkeroita Intiaan.

Jakso 6: Intia ja sen pöl(l)yissä sekoilleet

Panjabi, bhangra ja The Beatles. The Rolling Stones ja Bollywood. Intia on kaleidoskooppimainen musiikillinen trippi, jonka vaikutusten tuulet ovat puhaltaneet mystiikkaa ja meditaatiota syvälle populaarikulttuuriin. Intian kiehtovan värikäs kulttuurien miksaus on tuttua Samille matkoilta ja keikoilta. Ja löytyypä yhteys Intiasta Jamaikan kautta Suomeenkin.

Jakso 7: Britpop, spacerock, dubpop - vai eiks heitetä kategoriat roskakoriin?

Lausuttiinko 90-luvun ilmiön, britpopin alkusanat sittenkin jo 50- ja 60-luvuilla? Musiikki matkaa edeltävien vuosikymmenten siivin aikajanalla läpi avaruuden, jonka tähtivanasta purskahtaa esiin mitä mielenkiintoisempia ja tajuntaa räjäyttävämpiä stooreja. Sami vie meidät mukanaan kaatamaan karsinoita ja ihmettelemään monilonkeroista elukkaa.

Jakso 8: Rock on blues, jazz on blues, punk on blues, jumala on blues, kaikki on blues!

Blues, blues blues. Myyttinen sana tuo mieleen rätisevät lp:t, menneen ajan, junan pillin, vaikean elämän ja rotusorron. Se on kaikkea tätä, mutta myös paljon enemmän. Sami on todistanut sormituntumalla bluesin monivärisyyttä ja kaappaa meidät ajattoman ilmiön ytimeen.

Jakso 9: Funkiakin funkinpaa!

Funk on kiistämätön totuus, joka johdattaa niin galaksien sfääreihin kuin kovien kaupunkien kaduille. Keskiössä on orgaaninen rytmi, joka synkoopeillaan terästää kuulijan kehoa. Se on rakkauden huumaa ja politiikan megafoni. Rock, soul, jazz, pop, you name it, imevät funkista verta. Higher than High! Sami vie meidät dance floorille vapautumaan mutta myös mietiskelemään.

Jakso 10: Rock 'n' roll - paa se prkl lujempaa!

Tutti Frutti ja Personality Crisis! Vinyylin ja putkien tuoksua. Vaarallista ja rujoa. Sliipattua ja tyylikästä. Valoa ja savua. Rock elää vastakohdista. Se on ydinfysiikkaa. Rock 'n' rollin kulta-aika ja innovaatioiden kehto oli 50-luvulla. Siitä lähtien se on sykkinyt viriilinä vuosikymmenet eteenpäin. Ja potkii yhä. Mitä Sami on oppinut 40-vuoden rundillaan? Aika on vain käsite.

Jakso 11: Osa 1. Sami Yaffan pääsiäis-special: Noitia ja tipuja

Voilammas, jäniksenmetsästys, kuritusta ja kylmää vettä, kirkkojen rakettisota, itsensä ruoskiminen... Pääsiäisen viettoon liittyy maailmalla myös outoja perinteitä. Sami antaa sydämensä soida, pupujen munia ja tarinoi musiikin maailmasta ilman rajoja, ylös nostattaviin tunnelmiin johdattaen.

Jakso 12: Osa 2. Sami Yaffan pääsiäis-special: Mämmiä ja kärsimystä

Voilammas, jäniksenmetsästys, kuritusta ja kylmää vettä, kirkkojen rakettisota, itsensä ruoskiminen... Pääsiäisen viettoon liittyy maailmalla myös outoja perinteitä. Sami antaa sydämensä soida, pupujen munia ja tarinoi musiikin maailmasta ilman rajoja, ylös nostattaviin tunnelmiin johdattaen.